25 Kasım 2008 Salı

RESSAM BİLAL GENİŞ 93.NCÜ KİŞİSEL RESİM SERGİSİNİ AÇTI







Ressam Bilal Geniş Biyoğrafisi


Bilal GENİŞ

Bilal GENİŞ 1954 - İÇEL GÜLNAR doğumlu olup, ilkokul Karacailyas Kasabası Orta ve Lise tahsilini Mersin Ticaret Lisesi'nde tamamlanmıştır.

Daha okul yıllarında resim sanatına olan ilgisi 1975 yılında yağlı boya resim çalışmalarına başlamasına neden olmuştur. Kendi kendini yetiştiren ender sanatçılardan birisi olan Sayın Geniş, ilk kişisel sergisini 1976'da Mersin Festivali Sanat Etkinlikleri çerçevesinde açmış olup, halkın beğenisini toplaması üzerine içindeki doğa tutkusunu rengarenk tabiattan aldığı ilhamla tuvaline betimleyen sanatçı kendine has tarzı ile naif ve klasik ekole yakın anlayışla yaptığı tablolar öylesine canlı, öylesine sıcak ki izleyicileri büyüleyip, sanatseverlerin tablolarının ve hayal alemin içerisinde kaybolup gitmesine neden olmaktadır.

Alaylı takımdan olan sanatçı her tarzda resim yapmakta olup içindeki duygulara, içindeki fırtınalara göre bazen klasik, bazen naif, bazen de soyut yapıtları ile karşımıza çıkmaktadır. Peyzajlarında tabiatı öylesine detaylandırır ki adeta şaşırırsınız. Karlı dağları görünce üşüdüğünüzü, şafak vaktinde güneşin doğuşunu görünce içiniz ısınır, güneşin sıcaklığını hissedersiniz

94 kişisel sergi açmış ve596 karma sergiye de katılmış olan sanatçı,Dünya çapındaki sanatçılar arasına girmiştir. Antartika kıtası hariç 5 kıtada tablosu bulunmaktadır. Amerika, Almanya, Fransa, Avustralya, İngiltere İtalya, Yunanistan, Romanya, Canada, Hollanda,Belçika, İsvçre,Avusturya, Norveç, Hindistan, Meksika, İspanya,Danimarka , Finlandiya..Malezya, Brezilya, İran, Irak, Suriye,Sudi Arabistan, Etopya Mısır, Azerbaycan Türkmenistan Rusya...gibi dünyanın dört bir yerinden sanat severler tarafından tabloları alınarak koleksiyonları arasına katmışlardır. Yurt içinde ise hemen hemen tablosunun bulunmadığı kent yok gibidir. Bu güne kadar çizmiş olduğu tabloların 35.000'i geçmiştir.

Şu anda Mersin' de yaşayan sanatçı, Kendi adını taşıyan atölyesinde, Üniversiteye hazırlık ve halka resim kursları vererek sanat camiasına değerli ressamlar kazandırmıştır. Öğrenci sayısı, 2000 ' ü geçmiştir. Resim aşkı dışında, yaşadığı aşklarını anlatan hikaye ve romanları vardır.Ama henüz basılmamıştır. İlham Perisi adını taşıyan şiirleri oldukça meşhurdur...Bu güne kadar yazmış olduğu şiirleri de 3500 ' i aşmıştır. şu anda kitaplar haline getirmek için yoğun bir çalışma içindedir.

94.nci kişisel sergisini..Gazeteciler günü nedeniyle, bütün basın camiasına atfetmiştir.

Sanatçı Bilal Geniş..''Sayın sanat severleri, resim sergimin açılış kokteyline beklerim.'' demiştir.

NOT.Daha geniş bilgi bilgi ve resim için websiteme bakabilirsiniz.

WEBSİTEM: www.bilalgenis.com

Hiç yorum yok: